Log in here

Burgerschap


‘Mensen worden niet als burger geboren, ze worden tot burger gevormd’, schreef de filosoof Spinoza. Scholen spelen een belangrijke educatieve rol bij de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot volwaardige burgers in onze samenleving. Sinds 2006 is burgerschapsvorming zelfs een wettelijke taak van scholen. Maar hoe geef je concreet invulling aan een algemeen begrip als burgerschap? Hoe maak je burgerschap belangrijk en tot een levend begrip voor kinderen en jongeren?

Stichting Wereld-leren ondersteunt scholen bij het concreet maken van burgerschapsvorming. Dit kan door middel van ondersteuning bij de ontwikkeling van een visie op burgerschap en de vertaling ervan naar doelen en activiteiten. Vanuit onze pedagogische visie bieden wij ook activiteiten aan om burgerschap in de schoolpraktijk een duurzame plek te geven.

Aanbod

Pedagogische programma’s

Stichting Wereld-leren biedt de volgende programma’s aan op het gebied van burgerschapsvorming:
– Project ‘Democratie aan de basis’;
– Opzetten en begeleiden leerlingenraad;
– Advies visie en implementatie burgerschapsvorming op school
Deze programma’s worden in overleg met opdrachtgevers en betrokken medewerkers op maat gemaakt. Wilt u weten wat Stichting Wereld-leren voor de burgerschapsontwikkeling op uw school kan betekenen? Neem dan contact op voor een gesprek.

Workshops

Stichting Wereld-leren biedt daarnaast workshops en studiedagen Filosoferen met kinderen en Filosoferen en burgerschapsvorming. Kijk in de agenda voor het actuele programma. U leest daar ook alle inhoudelijke en praktische informatie van de workshops.